torstai 3. joulukuuta 2009

Puikoissa


Kestovaippojen mukana tuli kiinnostus villahousuja kohtaan. Paljon sain tuttavilta vinkkejä villakuoren käyttöön, ja aloitin oman tutkimusretkeni. Ihan ensiksi ostin Merinovillaiset villahousut Ruskovillalta. Niitä olen käyttänyt pojallamme päiväunilla sisävaipan päällä. Sen verran ne ovat ohuet, että ne ovat vaatineet Pul-kuoren vielä päälle. Sitten setti on pomminvarma, ei kastu vaatteet 3 tunnin yöunilla.
Hahtuvalankoja haalin netistä ja paikalliselta lammastilalta. Kuvassa olevat luonnonvalkoiset hahtuvahousut ovat ensimmäiset laatuaan. Ja niistä tuli vastasyntyneen kokoiset!:) Tällä hetkelläkin käytössä olevat toiset hahtuvat olivat sitten sopivat, ja ne ovat käytössä miltei päivittäin. Ja hahtuva todellakin imee paremmin kuin ne ohuet merinovillaiset ostohousut.
Imutehoa ei usko, ennenkuin sen itse testaa. Housujen takapuolelle verestin huovutusmuistoja. Neulahuovutusta en ole aikaisemmin tehnyt, ja se osottautui liian hitaaksi minulle. Tein se nimittäin vain yhdellä neulalla. Aion ostaa sellaisen huovutusneulan, jossa useampia neuloja.
Valmiita housuja en huovuttanut ennen käyttöä. Sain varoituksia tuttavilta, etten huovuttaisi niitä pelliksi. Ja imukyky on todella hyvä ilman huovutustakin, ei sitä ole pakko tehdä.

Pienet töppöset valmistui muutamassa tunnissa. Ja ensimmäiset villasukat, joihin en tarvinnut äidin apua kantapään kavennuksen kanssa. Olen tehnyt tähän asti niin vähän villasukkia, jotta aina unohdan, miten se kavennus taas tehtiinkään. Nyt aion urakoida töppösiä ystävien lapsille, jotta kavennuksetkin säilyvät mielessä!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti